clary-kuzola.reismee.nl

Franschhoek

De internetverbinding hier houdt niet echt over, op onze kamer of de receptie helemaal geen verbinding en bij het tuinhuis alleen op m'n telefoon. Schiet niet echt op voor de berichtgevingen.... Maarrrr..... vanavond ontdekt dat ik buiten wel een goeie verbinding heb, jippie!!!

Vandaag gingen we naar Franschhoek, naar de zaterdagmarkt met name. Toen we bij het tuinhuis aankwamen, stonden daar een aantal Kuzolina's, compleet met slinger, om voor Agnes Mninemnandi (happy birthday in Zulu) te zingen. Helemaal geslaagd!

Van de vorige reis kon ik me herinneren dat hier heel veel zelfgemaakte hebbedingetjes en kunstwerken verkocht werden. Het is dan altijd maar de vraag of het nog steeds zo is, want we leven nu wel 4,5 jaar verder. En ik moet zeggen: we zijn niet teleurgesteld, integendeel.... Er waren ook dit jaar weer juweeltjes te bewonderen - en te kopen. In de bus terug werd er volop van alles geshowd. Kleding, kunstwerkjes, souvenirtjes, mooie en leuke dingen. Het is maar goed dat ik die niet allemaal gezien heb, want ik word dan ter plekke zo heel verschrikkelijk hebberig.... Ben blij dat iedereen zo goed geslaagd is en het naar zijn zin heeft gehad. Een aantal van ons had nog een secret order. Kwam je iemand tegen en dan even tersluiks informeren of de opdracht al geslaagd was. Allemaal mollen? Wie zal het zeggen....

We hebben niemand van het Simunye GC ontmoet. Niet dat we dat verwachtten onder deze omstandigheden, maar uitsluiten deden we het ook niet. De avond tevoren alle mogelijkheden de revue laten passeren. We wisten dat ze graag met ons wilden zingen. Hoe dat dan verder zou verlopen, was een vraagteken. Op de markt zingen of niet, zouden ze ons vragen om al dan niet de begrafenis bij te wonen en wat zouden wij dan doen... Allemaal vragen waar we geen antwoord op hadden en geen telefoonnummer waar we navraag konden doen. Op onze mail werd niet gereageerd. Ze hadden andere dingen aan hun hoofd, vermoed ik...

We hebben afgezien van het bezoek aan een wijnhuis voor een proeverij. Wat er op internet te vinden was - als je al verbinding had -was aan de prijzige kant. Het was dan wel inclusief lunch en kaas, maar op de markt in Franschhoek zijn en dan niet van al dat lekkers kunnen proeven, was ook weer zo wat. Er werd voor gekozen om zelf een wijn- en kaasmiddag (en noten, komkommer, tomaatjes e.d.) te organiseren. Na terugkomst hadden we even tijd voor onszelf, terwijl bij het tuinhuis teen en tander in gereedheid gebracht werd.

De verrassing was goed gelukt, want Agnes had geen idee... En dat niet alleen: we vierden ook de verjaardag van Jane en Inge later deze week. Voor hun was het helemaal een volslagen verrassing. Het grappige was dat Inge geen idee had, dat de slingers die ze ophing, ook voor haarzelf bestemd waren, haha! Onze opdracht was, om voor elk van de jarigen (in spe) een klein cadeautje te kopen. Dat is voor iedereen gelukt: een grote variëteit aan presentjes viel hun ten deel.

Hierna gingen we lekker aan de wijn (of fris, dat mocht ook) en wat kaas of een ander knabbeltje. En natuurlijk werd er ook gezongen! Elli heeft niet voor niets haar gitaar meegenomen! Heerlijk zo'n middag...

Om een uur of half 7 kwam Nolan, de dirigent van het kerkkoor, met dochter Thalia langs om ons de weg naar de kerk te laten zien voor morgenochtend. Daarna sloten en ze nog even aan voor een frisje en een nootje. Onderwijl werd er nog wat doorgepraat over de gang van zaken morgen. En in tegenstelling tot we verwachtten, de kerkgemeenschap spreekt Suidafrikaans of Engels. Dat is different cook, nietwaar? Wij zullen hun waarschijnlijk een Afrikaans lied gaan leren, grappig hè?!

P.S.: jullie zullen nog even moeten wachten op de foto's; ik ga nu lekker een tukkie doen....

Reacties

Reacties

Maarten Duijn

Dank weer. Of je er zelf bij bent:-)

Carien

heerlijk sappig hoe je alles vertelt, en ik er bij zo mag zijn

corrie

Wat een heerlijke dagen weer! Leuk om alles te lezen! Zie me daar ook helemaal zitten! Veel plezier in de kerk. Kusjes voor mijn zusjes xxx

Ineke. A

Graag wil ik de jarige van deze week Jane, Inge en Agnes van harte feliciteren en al het goede wensen. War heerlijk om mee te genieten. Mijn complimenten voor jou Clary. ??

Henny

Je warme - zonnige berichten vallen goed hier in de kou - kuzzz

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!